fbpx

Historia

Svensk Trädvård - En Gammal Historia

Företaget startades 1985 och är Sveriges äldsta trädvårdsföretag. Som pionjärer inom trädvårdsyrket var hela Sverige arbetsfält för de anställda eftersom antalet arborister i landet var få.

Tillgången till smidig och lätthanterlig utrustning för arborister på 80-talet var sparsmakad vilket ledde till att företaget själv började prova ut och tillverka eget material. Det gällde både klätterutrustning, skyddskläder och kronstabiliseringsmaterial. Idéerna/grunden till dessa produkter såldes sedermera till andra växande tillverkare som utvecklade ursprungsmodellerna vidare till det material som finns på marknaden idag. 

Grundare av företaget

de Gourét Litchfield startade företaget. Hans erfarenhet inom arboristyrket är även internationell och han har bidragit till branschen på många sätt:

• En av Svenska Trädföreningens grundare; hade olika förtroendeposter under åren

• Var med och byggde upp organisationen kring EAC (European Arboriculture Council); bland annat ansvarig för ETW-certifieringar i hela Europa (i egenskap av ordförande i Accreditation Board) samt som organisationens ordförande

• Varit aktiv i ledningsgrupper inom ISA (International Society of Arboriculture), ett långt engagemang som kröntes med posten som President hösten 2015

• Många års erfarenheter som domare i klättertävlingar, såväl SM som VM

• Medförfattare till den första ETW-boken

Arborist från Sverige erhöll ISA:s Trädvårdsspris!

Utbildningar

Kursledare med mer än 35 års erfarenhet av yrket och utbildning inom det, borgar för kvalitet. Det är dessutom alltid mindre grupper vilket innebär att varje deltagare får personlig feedback och större möjligheter att tillgodogöra sig kunskapen. Företaget erbjuder utbildningar/kurser inom alla områden; trädklättring, kronstabilisering, beskärning, riggning och räddning/HLR. Allt från färdiga koncept till skräddarsydd utformning, på plats i utbildningscentret mitt i naturen eller hos kund.